خطرات نوشیدن آب باران در صورتی که در مناطق خاصی در شرایط خاصی باشد میتوانید بسیار زیان آور باشد. البته آب باران در بسیاری از مناطق کاملا بی خطر است. در ادامه به خطرات و ایمن بودن یا نبودن نوشیدن آب باران خواهیم پرداخت.
ایمن بودن نوشیدن آب باران :
نوشیدن آب باران تا زمانیکه از پاکیزه بودن آن با تجه شرایط آب و هوا و مناطق بارش ایمن نخواهد بود. در حقیقت، بسیاری از جوامع در سراسر جهان به آب باران به عنوان منبع اصلی آب آشامیدنی نگاه میکنند و همچنین برای تأمین آب آشامیدنی در جامعه خود به این منبع تکیه میکنند. همانطور که گفته شد، هر آب بارانی برای مصرف ایمن نیست و در این مورد استثناهایی وجود دارد.
چندین عامل فیزیکی و محیطی میتواند به سرعت آب باران تازه و تمیز را به یک مادهی خطرناک برای سلامت بدن انسان و حتی دیگر موجودات زنده تبدیل کند. این ماده میتواند حاوی انواع انگل، باکتریهای مضر و ویروس باشد و اگر به تاریخ و مصرف آب در طول تاریخ نگاهی بیندازید، به این موضوع پی خواهید برد که مصرف آب باران در مقاطعی با شیوع بیماری ارتباط داشته است. بارانی که در مناطقی به شدت آلوده میبارد یا با آلایندههایی مانند مدفوع حیوانات یا فلزات سنگین تماس پیدا میکند، به هیچ عنوان برای مصرف انسان مناسب نیست.
از این رو استفاده از آب باران به صروت خود سر به خصوص در مناطق شهری به دلیل آلودگی هوا به هیچ وجه توصیه نمیشود. به طور کلی در منطقی که باران بسیار میبارد. هوا مطلوب و پاکیزه است. لذا استفاده اب باران در دفعات بعدی ( بعد از پاکیزگی هوا به وسیله باران در دفعات اول) میتواند مورد استفاده قرار گیرد. اما باز هم توجه داشته باشید این مورد در شرایط عادی میباشد. در شهر های بزرگ مانند تهران باران ها میتوانند شکل اسیدی به خود بگیرند. لذا خطرات بسیاری با نوشیدن آب باران در این شهر ها وجود دارد.
اما میتوان پس از تصفیه آب در هر منطقه از آب باران استفاده کرد.
در صورت تمایل به مطالعه بیشتر میتوانید از مطالب مرتبط با دستگاه تصفیه آب دریا دیدن کنید.