دستگاه تصفیه آب صنعتی

چربی‌گیر فاضلاب رستوران و آشپزخانه
0 (0)

چربی‌گیر یا گریس ترپ، دستگاهی است که برای جداسازی انواع ذرات روغنی و چربی‌ها از فاضلاب مورد استفاده قرار می‌گیرند. فرایند جداسازی چربی‌ها با توجه به نوع چربی و شدت حل شدگی آنها در فاضلاب متفاوت است که همین موضوع باعث تنوع دستگاه‌های چربی‌گیر از نظر جنس و روش‌های جداسازی چربی در تصفیه فاضلاب شده است.
امروزه به دلیل آلایندگی بالای ساختار چربی‌ها و ایجاد آلودگی برای آب‌های زیرزمینی، در شهرهای بزرگ استفاده از چربی‌گیرها در رستوران‌های بزرگ و آشپزخانه‌های صنعتی اجباری است. ارگان‌های فعال در زمینه‌ی حفاظت از محیط زیست و سازمان آب و فاضلاب کشور بر نصب چربی‌گیر نظارت جدی دارند و همین مسئله نشان دهنده‌ی اهمیت آشنایی و شناخت پارامترهای مهم در دستگاه چربی‌گیر فاضلاب می‌باشد.

انواع چربی‌گیر رستوران و آشپزخانه

با توجه به جنس متریال مورد استفاده در ساخت چربی‌گیر، انواع زیر در بازار موجود می‌باشد.

چربی‌گیر استیل ضد زنگ

چربی‌گیرهای با جنس استیل با داشتن مزایای بسیار، بهترین و باکیفیت‌ترین نوع چربی‌گیر هستند که به دلیل قیمت بالاتر در مقایسه با انواع دیگر، در بازار کمتر مورد استقبال قرار می‌گیرند.

چربی‌گیر فایبرگلاس

چربی‌گیرهای با جنس متریال فایبرگلاس به دلیل داشتن مزایایی مانند ماندگاری بالا، مقاومت قابل قبول، سبک بودن، قابلیت جابه‌جایی و سطح محافظ در برابر اشعه UV و نور آفتاب و در نتیجه عدم امکان رشد انواع جلبک و باکتری در مخازن آنها، امروز جایگزین چربی‌گیرهای با جنس بدنه‌ی فلز و پلاستیک شده‌اند. کاهش هم‌زمان دما و سرعت در فرایند چربی‌گیری باعث انباشته شدن چربی‌ها بر روی یکدیگر و تشکیل لایه‌ی متراکم و در انتها به دام افتادن چربی‌ها در این نوع از چربی‌گیرها می‌شود.

چربی‌گیر پلی‌اتیلنی

مکانیزم عملکرد چربی‌گیر پلی‌اتیلنی شبیه به سپتیک تانک می‌باشد. این نوع چربی‌گیر با ساختار H شکل با نام چربی‌گیر پلی دفنی نیز شناخته می‌شود.

چربی‌گیر بتنی

این نوع چربی‌گیر به دلیل کارایی پایین به‌ندرت مورداستفاده قرار می‌گیرد.

جدول مقایسه انواع دستگاه چربی‌گیر فاضلاب رستوران و آشپزخانه

چربی‌گیرراندمانقیمت چربی‌گیرهزینه‌ی نگهداریهزینه‌ی نصببهره‌برداری
چربی‌گیر فایبرگلاس98%گرانکمکمآسان
چربی‌گیر پلی‌اتیلن85%معمولی/ارزانمتوسطکممتوسط
چربی‌گیر بتنی70%معمولی/ارزانزیادزیادسخت

مزایای استفاده از چربی‌گیر فاضلاب رستوران و آشپزخانه

  • حذف انواع ذرات روغنی و چربی‌های آلاینده‌ی محیط‌زیست از فاضلاب
  • جلوگیری از مسدودشدن و گرفتگی لوله‌های انتقال فاضلاب و چاه جاذب
  • حذف ذرات معلق جامد مانند دانه‌های برنج و مواد غذایی دیگر، پلاستیک‌ها و… با استفاده از سبد آشغال‌گیر در ورودی جریان فاضلاب و در نتیجه افزایش زمان پر شدن چاه جاذب
  • کاهش آلاینده‌های فاضلاب پیش از ورود فاضلاب به مراحل بعدی در تصفیه‌خانه و بالا بردن راندمان تصفیه فاضلاب
  • قابلیت حمل و نصب آسان
  • کاهش هزینه‌های تخلیه هفتگی چاه فاضلاب
  • عدم نیاز به عایق‌کاری
  • دارای سبد آشغال‌گیر قابل تعویض
  • قابلیت ساخت در ابعاد و ظرفیت‌های متناسب با کسب‌وکارهای متفاوت
  • استحکام و مقاومت بسیار بالا در برابر خوردگی
  • بالابردن کارایی سپتیک
  • حذف کامل بوهای نامطبوع
  • پوشش محافظ در برابر اشعه UV و نور خورشید برای جلوگیری از رشد انواع جلبک‌ها

سیستم چربی‌گیر رستوران (آشپزخانه صنعتی)

رستوران‌ها، آشپزخانه‌های صنعتی و تالارها بزرگ‌ترین تولید کننده‌های فاضلاب با مقدار زیادی چربی و ذرات روغنی می‌باشند که با دلیل ساختار پیچیده و سنگین این ذرات قابل حذف‌شدن به کمک میکروارگانیسم‌های هوازی یا بی‌هوازی نمی‌باشند و در نتیجه استفاده از چربی‌گیر در این موارد ضروری است.
فاضلاب گرم در مسیر خارج شدن از سینک آشپزخانه وارد مخزن چربی‌گیر شده و سیستم چربی‌گیر مانند یک حوضچه‌ی آرامش با کاهش دما به وسیله‌ی یک پکینگ مدیا و کاهش سرعت پساب به کمک یک بافل یا دیوایدر، تا زمان جداسازی کامل چربی‌ها، جریان فاضلاب را کنترل می‌نماید.

محل نصب چربی‌گیر رستوران

محل نصب دستگاه تصفیه فاضلاب چرب ستوران بسیار مهم است. دستگاه چربی‌گیر باید در مکانی نصب بشود که هر زمان که می‌خواهیم به آن دسترسی داشته باشیم و بتوانیم برای بازدید و پاک‌سازی روغن و چربی‌های جمع‌آوری شده اقدام کنیم. در هنگام نصب دستگاه باید به نکات زیر توجه کنید:

• دستگاه چربی‌گیر رستوران بهتر است در یک مکان با تردد کمتر وسایل نقلیه نصب بشود.
• برای رسیدن به شیب مناسب لوله‌های ورودی، باید دستگاه چربی‌گیر رستوران در عمق مناسب نصب بشود.
• اجرای فونداسیون استاندارد بسیار ضروری است.
• پوشش خاک باید به ضخامت کافی باشد و در صورت لزوم باید از پوشش بتنی نیز استفاده شود.
• در مواردی که چربی‌گیر دارای وزن کمتری است باید نکات مربوط به جلوگیری از غوطه‌وری نیز در شرایطی که سطح تراز آب بالا است لحاظ بشود.
• می‌توانیم از فلنج‌هایی که دستگاه چربی‌گیر را به صورت افقی نگه می‌دارند استفاده کنیم.
• می‌توانیم از تسمه‌ها برای نگه داشتن مخزن و بولت کردن پایه‌های آن به فونداسیون کمک بگیریم.

محاسبه ظرفیت چربی‌گیرآشپزخانه

پیش از طراحی و ساخت چربی‌گیر رستوران باید ظرفیت مخزن آن به طور دقیق محاسبه بشود. موارد زیر بر روی ظرفیت مخزن دستگاه چربی‌گیر تأثیرگذار هستند:

  1. میزان فاضلاب ورودی به مخزن با توجه به میزان آب مصرفی بر روی کنتور
  2. مدت زمان ماندگاری فاضلاب در دستگاه چربی‌گیر رستوران بر اساس روش به کار رفته در چربی‌گیری

ابعاد چربی‌گیر رستوران

متناسب با ظرفیت مورد نیاز صنایع و کسب و کارهای متفاوت، دستگاه چربی‌گیر توسط کارشناسان مجرب آریاصاف طراحی و ساخته می‌شود؛ اما لازم به یادآوری است که ابعاد دستگاه با توجه به فضایی که در اختیار دارید و شرایط متفاوت نیز قابل تغییر است و امکان ساخت چربی‌گیر با ابعاد خاص وجود دارد.

راهنمای خرید چربی‌گیر

پیش از خرید دستگاه چربی‌گیر فاضلاب رستوران و آشپزخانه در مرحله‌ی نخست لازم است انواع دستگاه‌های چربی‌گیر و روش‌های مختلف حذف چربی‌ها در تصفیه فاضلاب را بشناسید. در مرحله‌ی بعد محاسبه‌ی ظرفیت دستگاه چربی‌گیر بسیار مهم است. با توجه به ظرفیت مورد نیاز می‌توانید ابعاد دستگاه را تخمین بزنید و سفارش طراحی و ساخت خود را ثبت نمایید. پس از تهیه‌ی دستگاه اطلاع از نکات مربوط به نصب، لوله کشی‌ها، نگهداری و تمیزکردن آن نیز در افزایش طول عمر مفید دستگاه تأثیرگذار هستند.

قیمت چربی‌گیر رستوران و آشپزخانه صنعتی

قیمت چربی‌گیر مانند سایر دستگاه تصفیه فاضلاب صنعتی، علاوه بر جنس بدنه و نوع تجهیزات به کار رفته در آن با توجه به ظرفیت چربی‌گیر متفاوت خواهد بود. واضح است که چربی‌گیرهای با ظرفیت بیشتر دارای قیمت بالاتری هستند.

خرید چربی‌گیر آشپزخانه

با توجه به اهمیت و ضرورت استفاده از دستگاه چربی‌گیر فاضلاب برای رستوران‌ها و آشپزخانه‌های صنعتی، خرید چربی‌گیر متناسب با کسب‌وکار و شرایط متفاوت، یک ضرورت به حساب می‌آید. برای مشاوره، استعلام قیمت و سفارش ساخت چربی‌گیر با ظرفیت مورد نیاز با کارشناسان ما در آریاصاف تماس بگیرید

سؤالات متداول

دستگاه چربی‌گیر در چه ابعادی تولید می‌شود؟

ابعاد دستگاه چربی‌گیر آشپزخانه با توجه به حجم پساب خروجی و همچنین فضایی که در اختیار داریم متفاوت است

مهم‌ترین نکات برای تمیزکاری چربی‌گیر چیست؟

در هنگام تمیز کردن چربی‌گیر لازم است آب داخل مخزن خنک باشد تا جداسازی چربی‌ها آسان‌تر باشند. همچنین این کار باید بادقت انجام بشود تا واشرها و بدنه‌ی چربی‌گیر آسیب نبینند.

آیا استفاده از چربی‌گیر ضروری است؟

بله استفاده از چربی‌گیر در مکان‌هایی مانند انواع طباخی‌ها، رستوران‌ها، فست‌فودها، آشپزخانه‌های بزرگ و صنعتی، شیرینی‌پزی‌ها، کشتارگاه‌های صنعتی، مراکز تهیه و بسته بنده محصولات پروتئینی و شیرینی‌پزی‌های بزرگ به دلیل حجم بالای چربی در فاضلاب و خطر جدی که برای محیط‌زیست دارند ضروری می‌باشد.

شما هم به این نوشته امتیاز دهید
[Total: 0 Average: 0]