شاید به گوشتان خورده باشد که استفاده از آب نرم در صنایع مختلف بسیار مفید و سودمند خواهد بود. اما این پرسش پیش می‌آید؛ چگونه؟ سختی گیر در صنایعی مانند تولید آب معدنی، نساجی و رنگرزی، چرم سازی، آبیاری‌های تحت فشار، ساخت بتن و حتی تأمین آب آشامیدنی، کارآمد است.

از متداول‌ترین سختی گیرها که در صنعت استفاده می‌شود، می‌توان به سختی گیر رزینی اشاره کرد. این سختی گیر با ایجاد پیوندهای شیمیایی بین یون‌های کلسیم و منیزیم با سایر یون‌ها، باعث حذف آن‌ها از آب شده که در نتیجه مانع واکنش آن‌ها با فلزات موجود در آب و رسوب‌گذاری می‌شود. در این مقاله به بررسی انواع سختی گیرها و معایب و مزایای هر کدام خواهیم پرداخت.

سوالی دارید؟! کارشناسان ما آماده پاسخگویی هستند. کافیست شماره تماس خود را در کادر زیر وارد کنید.


    سختی گیر آب چیست؟

    در جواب به سوال سختی گیر آب چیست، می‌بایست گفت که سختی گیر (Water Softener) وسیله‌ای است که با حذف یون‌های کلسیم و منیزیم و سایر کاتیون‌های فلزی، آب را برای استفاده در صنایع مناسب‌تر می‌کند. در واقع وسیله‌ای که باعث نرم شدن آب است سختی گیر نام دارد.

     شیوه عملکرد سختی گیرها با توجه به شرایط آب و مصرف آن، متفاوت است و بهتر است ابتدا نیاز مورد بررسی قرار گیرد تا با توجه کاربری، نوع سختی گیر مورد استفاده انتخاب شود.

    انواع سختی گیر آب بر اساس مکانیزم

    سختی گیرها با توجه به مکانیزم به ۴ دسته تقسیم می‌شوند:

    1. سختی گیر آب با تبادل یونی (رزینی): این نوع سختی گیرها نوع پراستفاده و سنتی هستند که در بیشتر تأسیسات از این نوع استفاده می‌شود. یکی از معروف‌ترین و پرطرفدارترین سختی گیر با این عملکرد، سختی گیر رزینی است. بستر این مخازن با استفاده از رزین پوشانده شده است. سطح این بستر با یون‌های سدیم و پتاسیم پوشانده شده است که با فلزات معدنی و کاتیون‌های منیزیم و کلسیم موجود در آب واکنش نشان داده و آن‌ها را به‌صورت رسوب به سطح فیلتر رزینی می‌چسباند و باعث نرم شدن آب می‌شوند.
    2. سختی گیر اسمز معکوس (دستگاه RO): از این نوع سختی گیر در مصارف خانگی و تصفیه آب برای آشامیدن استفاده زیادی می‌شود. در این روش سختی گیر مواد معدنی و کاتیون‌های موجود در آب را به سمت ممبران نیمه تراوا قرار گرفته در مخزن، هدایت کرده و آن‌ها را حتی تا سطح میکروسکوپی به وسیله این فیلتر، خنثی می‌نماید و آب نرم را روانه‌ی شیرآلات و لوله‌ها می‌کند.
    3. سختی گیر بدون نمک: این روش مدرن به گونه‌ای است که دیگر نیاز به اضافه کردن فیلتر رزینی به مخزن وجود نداشته و کاتیون‌های موجود در آب خنثی شده و توان چسبیدن به یکدیگر و ایجاد رسوب در لوله و شیرآلات را ندارد. در این روش با استفاده از الگوی TAC علاوه بر سختی، با این روش می‌توان باکتری‌ها و سایر ناخالصی‌ها و مواد شیمیایی را در آب، از بین برد. اما ناگفته نماند که به دلیل عدم وجود سدیم، میزان از بین بردن رسوبات نسبت فیلترهای رزینی ضعیف‌تر است.
    4. سختی گیر مغناطیسی: این نوع سختی گیرها با ایجاد امواج الکترومغناطیسی و میدان مغناطیسی در تأسیسات مانع ایجاد رسوبات در لوله می‌شوند. در این روش با استفاده از انرژی الکتریسیته آنیون‌هایی ایجاد می‌شوند که با فلزات معدنی واکنش داده و مانع از چسبندگی آن‌ها می‌شوند.
    سختی گیر آب چیست؟

    سختی گیر آب چیست؟

    انواع سختی گیر بر اساس عملکرد

    سختی گیرها بر اساس عملکرد هم به سه دسته متفاوت زیر تقسیم می‌شوند:

    1. سختی گیر آب تمام اتوماتیک: در سیستم‌های سختی گیری اتوماتیک، با توجه میزان سختی آب و مقدار مصرف، میران استفاده رزین در منبع برنامه ریزی می‌شود. استفاده از سختی گیر تمام اتوماتیک بدون استفاده از تکنسین است و با استفاده از شیرهای تمام اتوماتیک انجام می‌شود که تقریباً بیش از یک و نیم برابر شیرهای سلو ولو، قیمت دارند. این مدل سختی گیرها، اغلب تولید کشور تایوان می‌باشند.2
    2. سختی گیر آب نیمه اتوماتیک: در این نوع سیستم از شیرهای سلو ولو به جای شیرهای اتوماتیک استفاده شده است. این دستگاه نسبت به دستگاه‌های تمام اتوماتیک ارزان‌تر است ولی نیاز به یک تکنسین برای کنترل سیستم برای همیشه وجود دارد.
    3. سختی گیر دوبلکس: از این نوع دستگاه سختی گیر آب برای مواردی که نیاز به استفاده مداوم است، استفاده می‌شود. این سختی گیر به صورت دو مخزنی که کار می‌کند که باعث می‌شود زمانی که یکی از مخزن‌ها وارد بخش بک واش شد، مخزن دوم بتواند به فعالیت ادامه دهد. این سیستم نسبت به دو سیستم قبلی، دارای عملکرد بسیار سریع‌تری است.

    انواع دستگاه سختی گیر آب از نظر جنس بدنه

    یکی از ویژگی‌های مهم دستگاه سختی گیر آب، جنس بدنه مخزن است. جنس بدنه سختی گیرهای موجود در بازار به دو صورت فایبرگلاس و فلزی است که هر کدام ویژگی‌های خاص خودشان را دارند:

    ۱) سختی گیر فایبرگلاس (FRP): فایبرگلاس یا فیبر شیشه، کامپوزیتی از الیاف شیشه با مواد پلیمری است که از پشم شیشه به عنوان ماده تقویت کننده و از مواد پلیمری به عنوان مواد زمینه استفاده می‌کند. قرار گرفتن این لایه بر روی لایه‌ای جنس پلی اتیلن، باعث ایجاد یک بستر مقاوم در بدنه‌ی مخزن می‌شود. مخزن‌های فایبرگلاس به دلیل مقاومت بالای خود (تا فشار ۶ بار!!) دارای طرفداران زیادی است. یکی از ویژگی‌های مهم این بدنه، مقاومت آن در مقابل خوردگی با مواد اکسایشی است.

    از نقاط ضعف این بدنه می‌توان که مقاومت کم در مقابل فشار و ضربه خارجی و همچنین مقاومت کم در برابر سرما و یخ‌زدگی، اشاره کرد.

    ۲) سختی گیر فلزی: ضخامت ورق‌های فلزی به کار رفته در این نوع بدنه، بر اساس دبی ورودی آب به دستگاه، مشخص می‌شود. هر چه میزان ورودی آب بیشتر باشد، به ضخامت فلز بیشتری برای مقاومت در برابر فشار نیاز است.

    سختی گیرها با بدنه فلزی توانایی تحمل فشار ۲۰ بار با در نظر گرفتن ضخامت استاندارد ورق فلز را دارند. از این نوع سختی گیرها در کارخانجات و صنایع و تصفیه خانه‌های بزرگ استفاده می‌شود.

    شماره تلفن خود را وارد کنید تا قیمت به آن Sms یا واتس آپ شود
    نوشتن این فیلد اختیاری است
    درصورتی که هرگونه درخواست دیگه ای یا سوال خاصی دارید می توانید اینجا تایپ کنید.

    انواع روش‌های گرفتن سختی آب

    برای نرم کردن آب و زدودن سختی، ۳ روش مختلف وجود دارد که با توجه به کاربری و میزان حساسیت می‌توان روش مورد نظر را انتخاب نمود:

    1. رسوب گیری آب با استفاده از مواد شیمیایی: متداول‌ترین نوع سخت گیری آب با مواد شیمیایی، استفاده از ترکیبات سدیم کربنات و آهک است. این مواد شیمیایی با داشتن خاصیت جذب فلزات معدنی در قسمت فیلتر سختی گیر آب، قرار گرفته و با کلسیم و منیزیم موجود در آب واکنش داده و آن‌ها را ته نشین می‌کند.
    2. رسوب گیری آب با استفاده از تبادل یونی رزین: متداول‌ترین راهکار برای کاهش و از بین بردن سختی آب، استفاده از فیلترهای رزین (زئولیت) در دستگاه سختی گیر است. با استفاده از بستر رزین، سدیم موجود بر روی سطح رزین با کلسیم و منیزیم تبادل یونی انجام داده و آن‌ها را بر روی سطح رزین جذب می‌کند و مانع ورود رسوبات به تأسیسات و لوله کشی می‌شود.
    3. رسوب گیر الکترونیکی: استفاده از سختی گیر الکترونیکی و مغناطیسی، یکی دیگر از روش‌های سختی گیری است. در این روش با ایجاد امواج الکترومغناطیسی توسط سختی گیر الکترونیکی، کاتیون‌های موجود (فلزات معدنی) با آنیون‌های ایجاد شده توسط رسوب گیر الکترونیکی واکنش نشان داده و به صورت کریستالی در کف مخزن ته نشین می‌شوند.

    کاربردهای سختی گیر آب

    آب سخت، برای سلامتی انسان و صنایع مضر است و می‌بایست تا جای ممکن با استفاده از سختی گیر آب صنعتی و سختی گیرهای خانگی مثل انواع سختی گیر پکیج، میزان این سختی را کاهش داد. کاربردهایی که سختی گیر می‌تواند برای تأسیسات و صنایع داشته باشد:

    الف) رستوران و صنایع غذایی: یکی پارامترهای مهم در صنایع غذایی، رعایت استانداردهای بهداشتی و کیفیت غذاست. استفاده از سختی گیرهای صنعتی در آشپزخانه‌های بزرگ، تمیز بودن ظروف و سطوح را برای شما تضمین می‌کند. علاوه بر این، آب نرم حتی در طعم و بوی غذا نیز تأثیرگذار است و غذای باکیفیت‌تری را در اختیار مشتریان قرار خواهد گرفت.

    ب) مراکز اقامتی و هتل‌ها: یکی از دغدغه‌های مهم صاحبان هتل‌ها و مراکز اقامتی، رعایت نظافت و جلب رضایت مهمانان خود از این بابت است. استفاده از آب نرم باعث می‌شود ملحفه‌ها و حوله‌های مراکز اقامتی همیشه نرمی و بوی خوب خود حفظ کرده و هزینه‌های نگهداری از ماشین‌های ظرفشویی و لباسشویی را به حداقل برساند.

    ج) کارخانجات و صنایع: فرایندهای صنعتی ناگریز به سرمایش، گرمایش و تمیزکاری نیازمندند. استفاده از آب نرم در صنایع علاوه بر افزایش طول عمر دستگاه‌های گرمایشی و سرمایشی، باعث کاهش خرابی دستگاه آلات و هزینه‌های نگهداری می‌شود.

    همچنین در منازل و مجتمع‌های مسکونی، آب نرم فواید زیادی دارد:

    الف) سلامت پوست و مو: استفاده از آب نرم برای حمام و سرویس بهداشتی به سلامتی پوست و مو و حفظ روغن‌های طبیعی آن‌ها، کمک می‌کند. یکی از نمونه‌های بارز سختی آب را می‌توان سردوشی حمام مشاهده کرد.

    ب) لباس‌های نرم و خوشبو: آب نرم باعث عملکرد بهتر آنزیم‌های شوینده‌های خانگی شده و به بافت پارچه آسیبی وارد نمی‌کند.

    ج) افزایش طول عمر وسایل: در خانه وسایل زیادی مانند ماشین لباسشویی و ماشین ظرفشویی با آب کار می‌کنند. استفاده از آب نرم باعث افزایش طول عمر دستگاه با جلوگیری از رسوب زدگی در لوله‌های آب می‌شود.

    د) سلامتی انسان: استفاده از آب سخت برای آشامیدن مشکلاتی از قبیل سنگ کلیه و سنگ مثانه را برای شما به دنبال خواهد داشت.

    کاربردهای سختی گیر آب

    کاربردهای سختی گیر آب

    مراحل طراحی سختی گیر آب

    برای طراحی یک سیستم سختی گیری آب، نیاز به محاسبات وجود دارد. برای یافتن سیستم مناسب برای سختی گیری آب متناسب با کاربری شما می‌بایست پارامترهای زیر محاسبه شوند:

    • تعیین سختی آب: اولین قدم در طراحی سختی گیر، تعیین سختی آب است. سختی آب به میزان کلسیم و منیزیم موجود در آب گفته می‌شود. سختی آب را می‌توان با استفاده از دستگاه سختی سنج اندازه گیری کرد.
    • تعیین ظرفیت سختی گیر: ظرفیت سختی گیر به میزان آبی گفته می‌شود که می‌تواند قبل از نیاز به احیا، نرم کند. ظرفیت سختی گیر با استفاده از فرمول زیر محاسبه می‌شود:

    ظرفیت سختی گیر = (سختی آب × حجم آب مصرفی × تعداد سیکل‌های شستشو) / (ظرفیت رزین × ظرفیت رزین برای حذف کلسیم)

    • تعیین نوع سختی گیر: سختی گیرها انواع مختلفی دارند که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند که در بالا به معرفی آن‌ها پرداختیم. با توجه به کاربری خود، می‌توانید یکی از سختی گیرهای مناسب را انتخاب کنید.
    • تعیین اندازه: اندازه سختی گیر به ظرفیت و نوع آن بستگی دارد. سختی گیرهای رزینی معمولاً در اندازه‌های 10، 20، 30 و 40 فوت مکعب موجود هستند.
    • تعیین شیر کنترل: شیر کنترل سختی گیر وظیفه کنترل جریان آب ورودی و خروجی را بر عهده دارد. شیر کنترل باید متناسب با نوع و ظرفیت آن انتخاب شود. شیر کنترل می‌تواند از نوع تمام اتوماتیک یا سلو ولو باشد.
    • تعیین سایر تجهیزات جانبی: علاوه بر سختی گیر، ممکن است نیاز به تجهیزات جانبی دیگری مانند مخزن نمک، پمپ و شیرهای کنترلی نیز باشد.

    در طراحی سختی گیر آب، می‌بایست نکات زیر در نظر گرفته شود:

    • سختی گیر باید به اندازه کافی بزرگ باشد تا بتواند نیاز آب مصرفی را برآورده کند.
    • نوع دستگاه باید متناسب با شرایط آب و نوع کاربرد انتخاب شود.
    • تجهیزات جانبی باید متناسب با نوع و ظرفیت آن انتخاب شوند.
    • سختی گیر باید توسط یک متخصص نصب و راه اندازی شود.
    • بهتر است قبل تهیه سختی گیر حتماً با یک متخصص مشورت کنید تا انتخاب هوشمندانه‌تری داشته باشید.

    سختی گیر آب با آب شیرین کن چه تفاوتی دارد؟

    گاهی اوقات این سوال برای شما پیش می‌آید که سختی گیر با آب شیرین کن فرقی دارد یا خیر. در جواب باید گفت بله! وظیفه‌ی سختی گیر حذف کاتیون‌های کلسیم و منیزیم از آب است ولی آب شیرین کن به کل مواد معدنی موجود در آب را حذف می‌کند.

    در واقع نقش اصلی سختی گیر آب در منازل، جلوگیری از رسوب زدگی در لوله و شیرآلات است که در این باره می‌توانید از انواع سختی گیر پکیج استفاده کنید. همچنین می‌بایست این موضوع را لحاظ کرد که بدن با مصرف آب، بسیاری از مواد معدنی مورد نیاز خود را دریافت می‌کند؛ اما آب شیرین کن تمامی این مواد معدنی را حذف کرده و در واقع آبی بدون مزه و طعم را برای شما آماده می‌کند. استفاده از آب شیرین کن فقط برای افرادی که از مشکلات پزشکی رنج می‌برند، توصیه می‌شود.

    سختی گیر صنعتی چیست؟

    یکی از متداول‌ترین امکاناتی که تقریباً در تمامی صنایع استفاده می‌شود و نقش مهمی را ایفا می‌کند، آب است. آب به دلیل اینکه مقدار زیادی مواد معدنی با خود حمل می‌کند، در شیرآلات و لوله‌کشی صنایع با ایجاد رسوبات اختلال ایجاد می‌کند.

    سختی گیر آب صنعتی سیستمی است که برای تصفیه آب سخت در محیط‌های صنعتی استفاده می‌شود تا طول عمر دستگاه آلات و هزینه نگهداری آن‌ها را به کمترین حد ممکن برساند. هدف اصلی سختی گیر صنعتی، کاهش یون‌های معدنی مثل کلسیم و منیزیم و نرم کردن آب برای استفاده در دستگاه‌ها است.

    آب عبور از فیلترهای رزینی سختی گیر آب و واکنش سدیم موجود بر سطوح رزینی، به سمت سدیم تغییر مسیر داده و در بدنه فیلتر رزینی ته‌نشین می‌شود. لازم به ذکر است فیلترهای رزینی دارای عمر مفید است و نیاز به تعویض رزین سختی گیر وجود دارد.

    چرخه استفاده از سختی گیر صنعتی، دو مرحله‌ای انجام می‌شود. در طول مرحله خدمات، آب از طریق بستر رزین جریان پیدا می‌کند تا مواد معدنی آن حذف شود و آب نرم گردد. بعد از گذشت زمان بستر رزین، از کلسیم و منیزیم اشباع شده و وارد مرحله دوم چرخه یعنی بازسازی می‌شود. در این مرحله مواد معدنی انباشته شده بر روی رزین با استفاده از محلول نمک با آب (غلیظ) شستشو شده و برای نرم کردن مجدد آب آماده می‌شود.

    فراموش نشود که استفاده از سختی گیر در کشاورزی بسیار مفید است! سختی گیری آب کشاورزی باعث جلوگیری از گرفتگی لوله‌های انتقال آب خصوصاً لوله‌های آبیاری تحت فشار می‌شود. سختی گیر آب کشاورزی می‌تواند در کاهش هزینه‌ها، بسیار سودمند باشد.

    قیمت سختی گیر صنعتی

    قیمت سختی گیر آب صنعتی به پارامترهای متفاوتی وابسته است. در زیر به بررسی این پارامترها برای تعیین قیمت سختی گیر آب صنعتی و سختی گیر آب کشاورزی خواهیم پرداخت:

    1. ظرفیت: ظرفیت سختی گیر صنعتی آب که معمولاً بر حسب گالن در دقیقه (GPM) یا دانه در هر گالن (GPG) اندازه گیری می‌شود، نقش مهمی در تعیین قیمت سختی گیر آب صنعتی دارد. سیستم‌های با ظرفیت بالاتر که می‌توانند حجم بیشتری از آب را تحمل کنند طبیعتاً قیمت بیشتری نسبت به واحدهای با ظرفیت کمتر دارند.
    2. سیستم احیا: نوع سیستم احیا کننده به کار رفته توسط سخت گیر آب صنعتی بر قیمت آن تأثیر می‌گذارد. روش‌های مختلف احیا، مانند احیا مبتنی بر زمان، بازسازی مبتنی بر تقاضا، می‌توانند از نظر پیچیدگی و هزینه تفاوت‌هایی را ایجاد کند.
    3. سیستم کنترل: سیستم کنترل سختی گیر آب صنعتی، که چرخه‌های بازسازی و سرویس، و عملکرد کلی را مدیریت می‌کند، می‌تواند بر قیمت تأثیر بگذارد. سیستم‌های کنترل پیشرفته با ویژگی‌هایی مانند نمایشگرهای دیجیتال، قابلیت برنامه‌ریزی، و قابلیت‌های نظارت پیشرفته، ممکن است گران‌تر از گزینه‌های کنترل پایه باشند.
    4. کیفیت و نام تجاری: طبیعتاً کیفیت و شهرت تولید کننده یا برند می‌تواند بر قیمت تأثیر بگذارد. برندهای معتبر به دلیل عواملی مانند قابلیت اطمینان، عملکرد، پشتیبانی مشتری و گارانتی، قیمت‌های بالاتری دارند.
    5. ویژگی‌های اضافی: برخی از ویژگی‌ها یا اجزای اضافی می‌توانند هزینه دستگاه سختی گیر صنعتی را افزایش دهند. به‌عنوان مثال، گیج‌های فشار، پورت‌ها یا قابلیت‌های نظارت از راه دور ممکن است به قیمت کلی سختی گیر اضافه کنند.
    6. نصب و نگهداری: هزینه نصب شامل لوله کشی، اتصالات، اتصالات الکتریکی و نیروی کار باید در نظر گرفته شود. علاوه بر این، الزامات تعمیر و نگهداری مداوم، مانند جایگزینی رزین، تمیز کردن مخزن آب نمک، و سرویس دوره‌ای، ممکن است به هزینه کلی اضافه کند.
    7. عوامل بازار: مانند سایر وسایل شرایط بازار، مانند پویایی عرضه و تقاضا، رقابت، می‌تواند بر قیمت سختی گیرهای صنعتی آب تأثیر بگذارد.

    مزایای استفاده از سختی گیر

    وقتی صحبت از مزیت‌های استفاده از دستگاه‌های سختی گیر برای گرفتن سختی آب می‌شود، نمی‌توان به تمامی مزایا اشاره کرد زیرا برای تمامی اقشار از جمله صنایع، منازل و کشاورزی مفید است و مزیت‌های فراوانی دارد. در زیر به برخی از این مزایا اشاره کرده‌ایم.

    • افزایش کارایی لوازم منزل و سیستم لوله کشی

    ایجاد رسوب، باعث خوردگی گالوانیکی سیستم لوله کشی و در نتیجه لوله‌ها پوسیده می‌شود و نیاز به تعویض پیدا می‌کند که خود این موضوع بسیار هزینه بردار و زمان‌بر است. همچنین برای افزایش عمر موتورخانه در مجتمع‌های مسکونی استفاده از سختی گیر ضروری است.

    • کاهش هزینه مصرف انرژی

    در صورتی که سختی آب بالا باشد، تمامی لوازم منزل که با آب سروکار دارند؛ مانند دستگاه قهوه ساز، کتری، ماشین لباسشویی و ماشین ظرفشویی با راندمان کمتری کار می‌کنند و مصرف انرژی در آنها بیشتر می‌شود. با استفاده از سختی گیر، نرخ تولید رسوب به صورت محسوس کاهش پیدا کرده و باعث مصرف بهینه انرژی در وسایل خانگی که با آب سروکار دارند، می‌شود.

    • کاهش مصرف مواد بهداشتی

    استفاده از آب سختی گیری شده باعث کاهش مصرف مواد بهداشتی و شوینده نظیر مایع دستشویی، ظرفشویی و صابون می‌شود. چون آب سخت باعث ایجاد لک بر روی ظروف و شیشه شده و به تدریج ظروف را کدر می‌کند.

    • جلوگیری از ایجاد لکه‌های سفید روی لباس‌ها و سطوح

    سختی بالای آب لکه‌هایی روی سینک ظرفشویی، شیرآلات، کاشی و لباس ایجاد می‌کند که امری ناخوشایند از نظر ظاهری است.

    • حفظ سلامت و درخشندگی موها پس از استحمام

    استفاده از آب سختی گیری شده و سالم باعث سلامت مو و ایجاد درخشندگی و لطافت موها پس از استحمام می‌شود. علاوه بر این استفاده از آب نرم باعث ماندگاری روغن مو و پوست شده به سلامت آن‌ها کمک می‌کند.

    معایب استفاده از سختی گیر

    هر مقدار از مزایای سختی گیر بگوییم، باز هم دارای معایب و نقاطی ضعفی نیز خواهد بود. هرچند نسبت به مزایایی که سختی گیر برای شما به ارمغان می‌آورد، تعداد معایب آن ناچیز است؛ ولی در زیر به تعدادی از آن اشاره می‌کنیم:

    • هزینه بالا اجرای سختی گیر

    یکی از بزرگ‌ترین ایرادهایی که به سختی گیر وارد می‌شود، قیمت بالای آن هم از نظر هزینه قطعات و هم اجرا است.

    معمولاً اجرای سختی گیر بخصوص در فاز ساختمان مسکونی هزینه زیادی در بر خواهد داشت. ولی اگر این موضوع با میزان مشکلاتی که در آینده برای سیستم به وجود می‌آید، بررسی شود، ارزش این سرمایه گذاری بیش از پیش خود را نشان می‌دهد.

    • بالا رفتن میزان سدیم و نامناسب بودن برای برخی از افراد

    عده‌ای از افراد به سدیم بالا حساسیت دارند یا میزان سدیم بالا مشکلاتی را برای سلامتی آنها به وجود می‌آورد.

    تغییر یون کلسیم به سدیم، یکی از کارهای دستگاه سختی گیر است که سدیم آب با تغییر یون، در اندازه‌های استاندارد باقی می‌ماند. با این وجود باز هم افرادی که باید سدیم مصرفی آنها در رنج خیلی پایین‌تری باشد، بایستی در هنگام اجرای سختی گیر، تأکید کنند که رزین مورد استفاده در سختی گیر به جای سدیم از نوع پتاسیمی باشد.

    • از بین رفتن حالت ضد عفونی کنندگی آب به دلیل از بین رفتن برخی از مواد معدنی آب

    از بین رفتن حالت ضدعفونی‌کنندگی آب نیز نکته‌ای است، که برخی از کارشناسان در مورد آن ارائه نظر می‌کنند. اما در خصوص این مورد نباید زیاد نگران بود. زیرا وجود آب نمک در سختی گیرهای رزینی و استفاده از آن برای شستشوی رزین‌ها خود باعث ضدعفونی شدن آب و از بین رفتن میکروب‌ها، ویروس‌ها و باکتری‌ها می‌شود.

    • مناسب نبودن آب با سدیم برای گیاهان

    یکی از مشکلاتی که سختی گیرها با تولید سدیم ایجاد می‌کنند، موضوع بد بودن سدیم برای برخی از گیاهان است و نمی‌توان این را منکر شد، هر چند این موضوع اثبات شده نیست؛ ولی پیشنهاد می‌شود برای حل این مشکل، سختی گیر تنها در مسیر آب گرم و سیستم‌های حرارتی نصب شود. البته میزان مشکلاتی که در سیستم‌های آبیاری تحت فشار برای خروجی آب توسط رسوبات پیش می‌آید نسبت به مشکلات سدیم بسیار ناچیز است.

    • از بین رفتن میزان خاصیت فیلترها در طول زمان

    وقتی خاصیت فیلترهای سختی گیر از بین برود، باعث می‌شود تبادل یون‌ها صورت نگیرد و عملاً کلسیم و منیزیم به شکل قبل وارد سیستم تأسیسات شوند. ولی این موضوع کاملاً به خود افرادی بستگی دارد، که از این سختی گیرها استفاده می‌کنند. شرایط سختی گیرها بالاخص فیلترها، می‌بایست به‌صورت ماهانه بررسی شده و با روش‌هایی مثل شستشوی معکوس یا بک واش فیلترهای رزینی احیا شوند. البته این عمل تا مرحله‌ای انجام پذیر است و سپس نیاز به تعویض رزین‌ها وجود دارد.

    مراحل نصب سختی گیر

    مراحل نصب سختی گیر

    مراحل نصب سختی گیر

    برای نصب سختی گیر علاوه بر محاسبات، گام‌های عملی نیز طبیعتاً وجود دارد. خلاصه‌ای از مراحل در زیر ذکر شده است؛ اما باید این موضوع فراموش نشود که نصب سختی گیر از هر نوعی بهتر است توسط کارشناسان و متخصصان با تجربه صورت گیرد تا بتوانند از همه جنبه‌ها سلامت سختی گیر را از نظر عملکردی بررسی نمایند.

    1. اتصال نازل کف مخزن به لوله ورودی به مخزن سختی گیر با استفاده از چسب مناسب
    2. گذاشتن لوله داخل مخزن سختی گیر و اتصال نازل بالایی به شیر کنترلی
    3. متصل کردن قسمت بالایی لوله به شیر کنترلی
    4. نصب ورودی واشر کانکتور به پورت ورودی شیر کنترلی
    5. نصب خروجی کانکتور به پورت خروجی شیر کنترلی
    6. نصب گیج فشار بر روی لوله آب ورودی برای کنترل فشار و دبی ورودی
    7. نصب شیرآلات و اتصالات ورودی، خروجی و بای پس
    8. وصل کردن قطعه کنترل دبی به خروجی شیر کنترلی
    9. سفت کردن قطعه اتصال شلنگ تخلیه در محل خود جهت جلوگیری از نشت
    10. اتصال مخزن آب و نمک با استفاده از مهره‌های اتصال و تیوپ و بوشن‌ها و گذاشتن سر دیگر شلنگ درون تانک نمک

    قیمت سختی گیر و عوامل موثر بر آن

    یکی از دغدغه‌های اصلی خریداران در هنگام خرید سختی گیر، قیمت آن است. امروزه با توجه به اینکه در بازار، رقابت شدیدی وجود دارد، خریداران با چالش قیمت‌های مختلف روبرو هستند.

    از پارامترهای مهم که در قیمت سختی گیر تاثیرگذار است، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

    • ظرفیت

    واضح است که ظرفیت سختی گیر پارامتر بسیار تاثیرگذار در قیمت آن است. هر چقدر ظرفیت بیشتر باشد، میزان رزین مورد استفاده و اندازه مخزن بزرگ‌تر شده که به تبع افزایش قیمت با آن همراه خواهد بود.

    • جنس بدنه

    یکی دیگر از پارامترهای مهم جنس بدنه است. هرچقدر جنس بهتری برای بدنه در نظر گرفته شود، با افزایش قیمت همراه خواهد بود. البته این هزینه بیشتر قطعاً در بهره وری بهتر، تأثیرگذار خواهد بود و در طولانی مدت ماندگاری بیشتر بدنه با کیفیت به شما در صرفه جویی در هزینه کمک می‌کند. به طور کلی بدنه‌های فایبرگلاس گران‌تر از بدنه فلزی است اما نوع جنس بدنه با توجه به کاربری شما انتخاب می‌شود.

    • ضخامت بدنه دستگاه

    هر چقدر ضخامت در نظر گرفته شده برای بدنه بیشتر باشید، متریال بیشتری به کار رفته و قیمت افزایش پیدا می‌کند. البته ضخامت بیشتر در فرسودگی دیرتر سختی گیر بی‌تأثیر نخواهد بود.

    • نوع شیر کنترلی و نوع نازل

    استفاده از شیر کنترلی و نازل‌های برند و با کیفیت، باعث افزایش قیمت می‌شود؛ اما از طرفی دوام این وسایل بیشتر بوده و بازه زمانی طولانی‌تری برای شما کار خواهد کرد.

    • جنس و میزان رزین

    نوع رزین و میزان رزین استفاده شده در سختی گیر، در قیمت بی تأثیر نخواهد بود. رزین پرولایت نسبت به آکوالایت و هیدرولایت قیمت بالاتری دارد. اما جنس رزین به طور مستقیم در کیفیت سختی گیری شما تأثیر دارد. بنابراین توصیه می‌شود بهترین رزین را برای سختی گیر خود انتخاب نمایید.

    • تجهیزات جانبی دستگاه مانند تانک نمک، گیج و

    کیفیت و مقدار تجهیزات جانبی ناگریز بر روی افزایش قیمت سختی گیر تاثیرگذار است.

    • اتوماتیک یا دستی بودن

    روزبه‌روز با استفاده از تکنولوژی‌های جدید، سختی گیرهای جدیدی تولید می‌شود. هم اکنون دو نوع سختی گیر اتوماتیک و دستی در بازار موجود است که نوع اتوماتیک، بدون دخالت تکنسین برنامه‌ریزی شده و تمامی امور را به‌صورت خودکار انجام می‌دهد؛ ولی به‌تبع قیمت بالاتری نسبت به دستی دارد. در انتخاب نوع سختی گیر بهتر است با یک متخصص مشورت نمایید تا بهترین نوع سختی گیر را با توجه به نیاز و کاربری استفاده نمایید.

    قرار دادن فیلتر کربن در سختی گیر رزینی

    از مجموعه فیلترهای آب بوده و در کنار فیلتر کربن فعال استفاده می‌شوند. بزرگ‌ترین عیب این روش که باعث می‌شود محبوبیت چندانی نداشته باشد آن است که برخلاف سختی گیر رزینی، قابلیت احیا ندارند و فیلتر زغال چوب آن، نیاز به تعویض‌های مرتب دارد. همچنین در این روش راه حلی برای رسوبات آهکی وجود ندارد.

    آب شیرین کن صنعتی و سختی گیر اب رزینی و کربنی

    اسمز معکوس

    سیستم‌های اسمز معکوس از مجموعه فیلترهای آب بوده و می توانند 99.5 درصد سختی آب را مهار کنند و برای صنایعی کاربرد دارند که حساسیت بالایی به املاح آب دارند.اما هزینه های بالای نصب و راه اندازی و همچنین هزینه های نگه داری که نیازمند یک اپراتور متخصص اسمز معکوس می باشد، استفاده از این روش را برای صنایع کوچک محدود می سازد. از دیگر معایب این روش،، مصرف بالای آب توسط دستگاه آب شیرین کن یا همان اسمز معکوس می باشد. همچنین هزینه تعویض فیلترهای اسمز معکوس (ممبران) نیز بالا می باشد.

    سختی گیر الکترونیکی چیست؟

    سختی گیر الکترونیکی از مجموعه سختی گیرهای فیزیکی بوده که به آن رسوب‌زداهای الکترونیکی نیز می‌گویند. این سیستم‌ها از یک سیم پیچ القایی که به دور لوله پیچیده تشکیل شده‌اند. استفاده از سختی گیر الکترونیکی به دلیل خطای بالایی که دارد بسیار ریسک بالایی دارد. این خطا به قدری زیاد است که با وجود گارانتی یک‌ساله مرجوعی کالا توسط سازندگان این نوع سختی گیر، بازهم صنعتگران ریسک استفاده از سختی گیر الکترونیکی را نمی‌پذیرند.

    سختی گیرهای مغناطیسی چیست؟

    اساس کار دستگاه‌های و سیستم‌های سختی گیر مغناطیسی خنثی کردن کریستال‌های کلسیم است. میدان مغناطیسی سختی گیر مغناطیسی، یک جریان القایی ایجاد می‌کند که این جریان القایی با تأثیر بر یون‌های کلسیم و کلسیم کربنات. باعث می‌شود کریستال‌های کلسیم کربنات از کلسیت به آراگونی‌ات تغییر شکل پیدا کرده و همانند کلسیت مایل به رسوب گذاری در بویلرها و دیگ‌های بخار نخواهد بود. ایراد سختی گیر مغناطیسی آن است که سختی گیر مغناطیسی عملاً سختی آب را حذف نمی‌کنند. بلکه باعث می‌شوند که یون‌های سخت تمایلشان نسبت به رسوب گذاری کم‌تر شود.

    بنابراین برای صنایعی که نیازمند “حذف” سختی آب هستند، سختی گیر مغناطیسی توصیه نمی‌شود توجه داشته باشید که اگر بین مسیر سختی گیر مغناطیسی و بویلر یا دیگ بخار، ایستگاه پمپاژ قرار داشته باشد یا به نحوی آب دچار تلاطم شود، کریستال‌های کلسیم کربنات به کلسیت تغییر شکل پیدا کرده و مجدداً تمایلشان برای رسوب گذاری بالا می‌رود.

    سختی گیرهای الکترولیتی چیست؟

    در سختی گیر الکترولیتی روی و مس یکی به عنوان آند و دیگری به عنوان کاتد عمل می‌کنند و میان این دو جریانی الکترولیتی ایجاد شده و باعث می‌شود یون‌های فلزی در آب حل شوند. پس آن این یون‌های فلزی باعث می‌شوند که پیوند بار مثبت و ذرات رسوب منقطع گردد. از این رو دیگر تشکیل رسوب نداشته باشیم. معایب این نوع سختی گیر آن است که اولاً سختی حذف نشده و تنها غیر فعال می‌شود.

    ثانیاً بر خلاف سختی گیر الکترونیکی به لوله کشی نیاز داشته که هزینه اولیه را بالا می‌برد. همچنین این نوع سختی گیر نیاز به تعویض‌های دوره ای دارد. از این رو هزینه‌های بعدی آن زیاد است و مقرون به صرفه نیست.

    سیستم سختی گیر شیمیایی ته نشین کننده

    برای شستشوی البته کاربرد دارند. با عوامل سختی آب ترکیب شده و آن را نرم می‌کنند و باعث می‌شوند که کلسیم و منیزیم رسوب کنند و در شستشو دخالتی نداشته باشند. از معایب آن این است که آب را قلیایی کرده و ممکن است به برخی پارچه مانند پوست آسیب بزند.

    سختی گیر شیمیایی غیر ته نشینی چیست؟

    این روش از سختی گیر هم یکی از انواع سختی گیر است که برای شستشوی البسه مناسب بوده و بر خلاف ته نشین کننده رسوبی تشکیل نمی‌شود. مکانیزم آن واکنش فسفات با کلسیم و منیزیم است. از معایب آن قیمت بالا و همچنین عدم سازگاری با محیط زیست است. در کل این سختی گیرهای شیمیایی نه از نظر قیمت و نه از نظر سازگاری با محیط زیست مقرون به صرفه نیستند.

    سختی گیر با دوزینگ فسفات چیست؟

    دارای یک کارتریج بوده که در سیستم‌های لوله کشی خانه جاسازی می‌شود. عملکرد آن مانند غیر ته نشینی بوده و با واکنش فسفات کار می‌کنند. البته از پلی فسفات‌های خوراکی استفاده می‌شود. از معایب آن این است که معمولاً مردم دوست ندارند در آب آشامیدنی آنها فسفات وجود داشته باشد. گرچه این فسفات خوراکی است. از دیگر معایب آن می‌توان به هزینه‌های تعویض کارتریج اشاره کرد.

    شرکت آریا صاف سپاهان به علت تولید مستقیم و فروش بدون واسطه انواع دستگاه سختی گیر آب، سختیگیر  های رزینی و کربنی ، محصولات خود را با پایین ترین قیمت و بهترین کیفیت به بازار عرضه می کند.
    شما همواره می توانید برای دریافت مشاوره رایگان و یا استعلام قیمت و یا ثبت سفارش خرید دستگاه سختی گیر آب، با ما تماس بگیرید.

    قیمت دستگاه‌های سختی گیر آب صنعتی به موارد زیر بستگی دارد:

    • نوع دستگاه (سختی گیر رزینی یا کربنی)
    • میزان خروجی آب مورد نیاز

    انواع مختلف سختی گیرهای آب صنعتی:

    • سختی گیرهای رزینی صنعتی
    • سختیگیرهای کربنی صنعتی

    این دستگاه‌ها معمولاً کاربرد صنعتی دارند و به منظور گرفتن سختی آب و تصفیه مواد جامد آب استفاده می‌شوند. منظور از سختی آب، caco3 است. این ماده علاوه بر اینکه برای بدن مضراتی به همواره دارد، در صنعت نیز در استفاده دراز مدت، موجب گرفتگی لوله‌ها و خرابی دستگاه‌ها می‌شود. از این رو قبل از استفاده از آب، از دستگاه تصفیه آب استفاده می‌کنند تا که این ماده را از آب حذف کنند.

    کارشناسان ما همواره آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان هستند.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *